حمایت اجتماعی

چکیده مقاله

زمینه و هدف: بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS )، از شایعترین و مهمترین اختلالات عصبی شناختی است. این بیماری دارای علائم ناخوشایند وغیرقابل پیش بینی و همراه با افزایش سطح ناتوانی جسمی و روحی است؛ بنابراین نیاز به برنامه های ارتقای سلامت می باشد. پژوهش حاضر ارتباط بین کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی بیماران مبتلا به را بررسی می کند.

روش بررسی: بدین منظور تمام بیماران مبتلا به واجد شرایط ( 160 نفر) در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران انتخاب و داده ها با پرسشنامه تلفیقی و تعدیل شده مشتمل بر سه بخش دموگرافیک، کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی و با روش مصاحبه جمع آوری گردید. نتایج نشان داد بین دو متغیر کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد و ابعاد روانی ( 53 %) و جسمی (57/3 %) در بیشتر بیماران نامطلوب بود.

در مولفه های حمایت اجتماعی بیشترین حمایت مطلوب مربوط به بعد حمایت عاطفی بود (57/3 %) به طوریکه 14 % از واریانس کل کیفیت زندگی را به خود اختصاص می داد.

تاثیر حمایت ابزاری و حمایت اطلاعاتی بر کیفیت زندگی از نظر آماری معنی دار نبود. می توان گفت اکثر بیماران از کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی مطلوبی برخوردار نبوده و با توجه به رابطه مثبت بین دو متغیر به خصوص تاثیر حمایت در بعد عاطفی بر کیفیت زندگی توصیه می شود،

برنامه ریزان مراقبتی و مسئولین ترتیبی اتخاذ نمایند تا علاوه بر تقویت حمایت ابزاری و اطلاعاتی حمایت عاطفی در این گروه تقویت و بدین ترتیب موجب بهبود کیفیت زندگی بیماران گردد.


واژه های کلیدی: مالتیپل اسکلروزیس، حمایت اجتماعی، کیفیت زندگی

مرجان دخت میرمحمدعلی

دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی، دانشگاه عدالت، تهران، ایران

marita2004@gmail.com

متن کامل مقاله بررسی رابطه بین کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی در بیماران مبتلا به MS را دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.